Het MESH-netwerk van IP2 Solutions

 

IP2 Solutions Coördinator

Het MESH-netwerk bestaat uit één of meerdere zogenaamde nodes die gezamenlijk een draadloos netwerk vormen. Door deze architectuur is het mogelijk dat het transport van informatie via verschillende wegen van A naar B verzonden kunnen worden. Het voordeel van deze manier van informatie verzenden is, dat bij uitval van één of meerdere nodes het netwerk nog steeds in staat is om de informatie van A naar B te verzenden. Dit MESH-netwerk wordt via een zogenaamde coördinator aangesloten op het vast en/of mobiele internet om met een server/database te kunnen communiceren.

 

Daarnaast is het netwerk schaalbaar ofwel voor zowel kleine als grote gebouwen bruikbaar. Mochten er gebieden zijn waar het ontvangst minder goed is, kan door middel van een zogenaamde repeater, het bereik eenvoudig worden uitgebreid of verbeterd. Kortom, een ideaal netwerk om in een complexe binnenshuis omgeving toch tot goede draadloze informatieoverdracht te komen.

 

Aan het MESH-netwerk kunnen allerlei apparaten en meetinstrumenten worden gekoppeld, zowel draadgebonden als draadloos. De aan te sluiten apparaten en instrumenten kunnen zeer divers zijn:

 

Klik hier voor voorbeelden van producten die aan ons MESH-netwerk gekoppeld kunnen worden.